Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe look..
Door: Stijn
06 Januari 2005 | Thailand, Bangkok
De impact van het genadeloze aardse geweld dringt eigenlijk pas goed tot me door enkele dagen na de ramp en enkele dagen nadat ik jullie vrij nonchalant op de hoogte stel dat alles hier prima is. Naast de verslagenheid en het medeleven dat ik voel voor alle slachtoffers, voel ik me ongelooflijk gelukkig en dankbaar dat ik aan de andere kant van de kust zit en behalve de emotionele schok geheel ongedeerd ben.
Duiken in het diepblauwe, kristalheldere water van de Golf van Thailand tussen duizenden vissen, koralen en andere zeedieren is alsof ik op een andere planeet ben. Niets is zoals ik het ken. Geluid, licht, communicatie en mijn motoriek beleef ik in een compleet andere dimensie. De rust die ik ervaar, 30 meter onder de bekende droge wereld is niet te beschrijven.
Ik realiseer me dat de dingen waar ik het meest van geniet de dingen zijn die mijn leven ongecompliceerd maken. Mijn ervaring bij de Nomaden, de kleine zelfvoorzienende dorpjes in Laos en het zweven in de vissenwereld in mijn eigen wereld. Ik ontsnap aan de dagelijkse realiteit die ik in Nederland leef. Een realiteit waarin ik mezelf te veel zie plannen, controleren en vaak meer met de toekomst en het verleden bezig ben dan met het heden.
Het heden hier is dat ik het vakantiegevoel van Thailand ga inruilen voor de wildernis van een van de oudste jungles ter wereld in Maleisië.
2005. Een nieuw jaar vol ervaringen, vol leerpunten en vol dromen die vervuld gaan worden.